Често задавани въпроси

?

Как да подам заявление?

На страницата "Регистрация" ще намерите електронен формуляр, който трябва да попълните в обявения за това срок.

?

Защо не виждам бутоните "Вход" и "Регистрация"?

Бутоните "Вход" и "Регистрация" се появяват само в предварително обявените срокове за записване на ученици в първи клас.

?

Не желая / не мога да използвам електронната система. Мога ли да подам заявление по друг начин?

Заявления могат да се подават и на място във всяко учебно заведение с прием в I клас. Служител от съответното учебно заведение ще попълни електронния формуляр вместо вас.

?

Как мога да регистрирам две или повече деца?

За всяко дете е необходимо да бъде направена отделна регистрация в електронната система. На посочения при регистрацията имейл адрес ще получите уникална парола за всяко от децата. Паролата осигурява възможност за промяна на желанията и/или корекция на данните и достъп до резултатите от класирането на детето. С едно заявление се регистрират само близнаци /тризнаци/, като след първото дете се добавя следващия близнак.

?

В колко учебни заведения може да кандидатства едно дете?

Съгласно Правилата за прием, всяко едно дете може да кандидатства във всички учебни заведения на територията на община Габрово. При кандидатстване учебните заведения се подреждат по приоритетно желание.

?

Ако съм допуснал/-а грешка при попълването на електронния формуляр, мога ли да направя корекции?

Да, корекция на данните в заявлението можете да направите в профила на детето. Корекция на данните може да се направи преди всяко класиране до изтичане на срока за приемане на заявления.